ACTUEEL NIEUWS

 

WINTER

 De winter is weer voorbij.


BRUG 06-10-2015SIKMA 06-10-2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 BEDRIJFSBEZOEK SIKMA VEEVOEDERS B.V.

Dinsdag 6 oktober kwam de Ondernemers Vereniging Gerkesklooster Stroobos (OVGS) bijeen voor haar jaarlijkse bedrijfsbezichtiging. Dit jaar had Sikma Veevoeders B.V. de eer om hun bedrijf aan de vele ondernemers uit het Tweelingdorp te presenteren. Met een powerpointpresentatie heeft de heer Klaas Gerrit Sikma laten zien wat de sterke punten zijn van het tegenwoordige bedrijf.Net als bij de plaatselijke zuivelindustrie staan de veiligheid en hygiëne ook bij hen op een hoog plan. Vervolgens was er een rondleiding door het bedrijf aan de Groningerstreek en konden de gasten aan het eind van de excursie op een hoogte van 34 meter nog een blik werpen op onze dorpen.Nadat de ondernemers hadden genoten van het koud- en warmbuffet was er nog een presentatie van het nieuw gestarte bedrijf van Christiaan van der Molen. Hij presenteerde zich daar als uw persoonlijke gids bij financiële zaken voor ondernemers. 

>> Presentatie VdM Finance Guide <<

 

BROMMERCLUB

 

 

 

 Driedaagse tocht Oldtimer

 Bromfietsclub Gerkesklooster-Stroobos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11535896 663902813740257 8435031007726125491 nDonderdagmiddag was er een rechtstreekse radio-uitzending vanuit dorpshuis "Rehoboth". Welzijnsorganisatie KEaRN en de lokale omroep RTV kanaal30 gingen gezamenlijk een dorpentour houden in Achtkarspelen. Donderdag was Gerkesklooster-Stroobos aan de beurt. Op deze middag kon het dorp zijn beste beentje voorzetten.

 Lees verder  >> Radio-uitzending  <<

 

 

 

 

 

 

 

 

DODEN 2015-2DODEN 2015-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodenherdenking 04-05-2015

 

OVGS-02OVGS-01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdagavond 23 april was de jaarlijkse ledenvergadering van de OndernemersVereniging Gerkesklooster Stroobos. De bijeenkomst werd deze keer gehouden bij Barkmeijer Shipyards te Stroobos.
Na goedkeuring van de notulen van de vorige vergadering en de behandeling van het financieel jaarverslag werd er na 10 jaar afscheid genomen van Ieteke de Vries. Als dank voor haar inzet voor de vereniging ontving zij van voorzitter Piet Kuipers een bos bloemen en een enveloppe met inhoud.
Na de rondvraag en een korte pauze kreeg mededirectielid Hans Veraart van Barkmeijer Shipyards het woord. Hij vertelde via een bedrijfspresentatie en een film over het 150-jarig bestaan van de werf, hoe de scheepswerf zich de laatste 50 jaar had ontwikkeld tot een bedrijf, die wereldwijd aanzien heeft met de bouw van vooral gespecialiseerde schepen. Daarna was er nog een rondgang over de werf om ook daadwerkelijk de nieuwste ontwikkelingen met eigen ogen te kunnen zien. 
 

 

Vrijdagmiddag 6 februari 2015 om 15.00 uur werd bij Barkmeijer Shipyards de "Marietje Nora" te water gelaten.

BARK-3BARK-4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag en zaterdag werden de oude asbestplaten van de schuur van Piet van der Weg aan de Flaphoek verwijderd.

Hiervoor werden diverse veiligheidsmaatregelen getroffen.

PIET-1PIET-2

 

VERLAAT-2MAX-3

 

Feestelijke heropening doorgaande weg Gerkesklooster-Stroobos

Afgelopen jaar is de doorgaande weg door het tweelingdorp Gerkesklooster-Stroobos helemaal vernieuwd. Het gaat om de Verlaatsterweg, de Friese Streek, het Breed en Hoendiep NZ. Dat is vanaf de zuivelfabriek Friesland Campina tot bijna Stroobos weer uit. Op de Verlaatsterweg en de Friese Streek zijn fiets/voetpaden aangelegd en zijn er verkeersremmende obstakels geplaatst. De kruising bij het Breed met Sarabos en Miedweg is geheel vernieuwd.

De werkzaamheden zijn gedaan, in opdracht van de Gemeente Achtkarspelen, door aannemersbedrijf "Jansma", uit Drachten. Tijdens de grote brand bij de zuivelfabriek lagen aldaar de werkzaamheden even stil uiteraard, maar ook dat is nu gereed. "Jansma" had de primeur in Noord-Nederland van het aanleggen van een stuk rubberasfalt, het zogeheten "Rubberpave". Dit is asfalt waarin oude autobanden zijn verwerkt en heeft als gevolg dat er een stuk minder verkeerslawaai geproduceerd wordt.

De inwoners en ondernemers van Gerkesklooster-Stroobos zijn blij met deze reconstructie. Het aanzicht van het dorp is verbeterd, de veiligheid is verhoogd en aanwonenden hebben aanzienlijk minder last van langsdenderend verkeer.

De opening wordt gehouden op zaterdag 8 november a.s., in en bij de "Herberg van Stroobos". De opening wordt gehouden door wethouder Max de Haan van de gemeente Achtkarspelen. Inloop in de herberg is vanaf 10.30uur en de officiële opening is om 11.00uur.

Piet Kuipers ontvangt gouden speld van KNVB

PIET - GSVV

Piet Kuipers was al vanaf de tachtiger jaren actief bij voetbalvereniging GSVV.

Naast zijn functie in diverse commissies is ook veertien jaar voorzitter geweest.

Voor al zijn werkzaamheden ontving hij van de KNVB bij zijn afscheid een gouden speld.

 

Nieuw kaaspakhuis in Gerkesklooster

 

De kogel is door de kerk. Het bestuur van Friesland-Campina heeft deze week besloten, dat het pekellokaal en het kaaspakhuis herbouwd zullen worden. De schatting is dat de herbouw ongeveer 30 miljoen gaat kosten. Het nieuwe geautomatiseerde kaaspakhuis bevat een opslagcapaciteit voor 2.100 ton kaas, kaasbehandellijnen en een expeditieruimte. Het is de bedoeling dat de bouwactiviteiten in november 2015 klaar zullen zijn. 

 

ZUIVEL-5

Bedrijfsbezoek OVGS bij veehouderij van de familie Douma aan de Sarabos.

DOUMA-1DOUMA-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brand bij de zuivelindustrie Friesland Campina

>> verslag van de brand <<

ZUIVEL-1

ZUIVEL-2

ZUIVEL-3

ZUIVEL-4

 

Opening Brede School te Gerkesklooster-Stroobos

FERBINING-web2

FERBINING-web1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GERKESKLOOSTER - Van het oude schoolgebouw van basisschool de Claercamp in Gerkesklooster-Stroobos werd afgelopen najaar al afscheid genomen door de schoolgaande jeugd en personeel. Ze namen hun intrek in het nieuwe gebouw, de brede school. Zaterdag werd het schoolgebouw officieel geopend door wethouder Marten van der Veen. Hij deed dit samen met Harm Veenstra, een inwoner van het tweelingdorp die de nieuwe naam voor de school heeft bedacht: “De Ferbining”. Deze naam heeft alles te maken met de onlosmakelijke verbinding tussen Gerkesklooster en Stroobos.“De Ferbining” biedt momenteel onderdak aan de basisschool en aan Jeugdwerk “WeRockz”.

 

MEI-2014-1MEI-2014-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 MEI - Herdenken bij het monument "De Tweeling" in Gerkesklooster-Stroobos

 

ELEMENTEN-6ELEMENTEN-7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toeristisch seizoen op De 4 Elementen in Gerkesklooster-Stroobos is geopend!

Met het Recreatierondje Achtkarspelen is het toeristisch seizoen weer geopend. Wij hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om ons nieuwe wandelpad te openen. Hier is keihard aan gewerkt door het hele team van De 4 Elementen, bestratingsbedrijf Bosman & Brinkman en Jappie en Ekke. Trots zijn we op het prachtige resultaat en we hopen dat veel mensen hier plezier van zullen hebben. De camping is hiermee rolstoeltoegankelijk. De opening is verricht door Ekke Reitsema en Jan Vening.

Na een wandeling op ons schiereiland kunt u dagelijks terecht op ons terras waar ons team u van harte welkom heet.

PRO-1

PRO-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROJUNIOR WINT OANMOEDIGINGSPRIIS ACHTKARSPELEN

Na alle inzet die Projunior getoond heeft de afgelopen tijd, werd het gisteravond beloond in het gemeentehuis te Buitenpost. Jeugdbrassband Projunior werd samen met het Jongerein Toaniel ‘Kom Mar Op’ uit Harkema genomineerd voor de Oanmoedigingspriis Jong Talint. Naast deze jongeren werd  ook de Kultuurpriis uitgereikt, die dit jaar naar de organisatie ging van de Gondelvaart op Wielen te Drogeham.
Projunior begon haar presentatie met het laten zien hoe ze het instrument warm maken. Er werd gebuzzd en er werd ingeblazen met de leukste inspeeloefeningen. Snel daarna werd er ingezet om vervolgens twee koraaltjes te spelen. Na de prachtige woorden van Aukje, onze voorzitter, met name hoe wij de jeugd in onze vereniging stimuleren, speelden wij Winter Vigil, March (Burgess Hill) en tenslotte de U.S City Trip. De jury genoot ervan en beloonde ons met een geldprijs van €500,- en een prachtig kunstwerk van Anke Kuipers. Dit konden we natuurlijk niet zonder de steun van het publiek! Het was weer een fantastische avond voor Projunior.

Veldloop / wandeltocht 2014

Meer over deze veldloop kunt u vinden op de website van GSVV

 

            >> lees verder <<

 

 

Nieuwjaarstoespraak op Nieuwjaarsreceptie

 

P1020621a-web

De nieuwjaarstoespraak werd dit jaar uitgesproken door voorzitter Piet Kuipers van de Ondernemers

Vereniging Gerkesklooster-Stroobos in dorpshuis "Rehoboth". 

     

 

 

          >> lees verder <<

 

Home - Over mij - Contact

 

Deze site is eigendom van de Ondernemers Vereniging Gerkesklooster-Stroobos

Het onderhoud van deze website is in handen van Klaas van der Schuit